Merritt Crossing / LMS Architects

first_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/271412/merritt-crossing-lms-architects Clipboard Photographs CopyAbout this officeLeddy Maytum Stacy ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsHousingWoodOaklandUnited StatesPublished on September 21, 2012Cite: “Merritt Crossing / LMS Architects” 21 Sep 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – Painted AluminumStonesCosentinoDekton® Surfaces – Chicago 444Exterior DeckingLunawoodThermowood DeckingWoodBruagAcoustic Panels with LEDWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – CPXPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsHexapent Facade PanelDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Folding Door System – Rabel 3710 Super ThermalWall / Ceiling LightsLuminisCeiling Surface Lights – HollowcoreBenches / TablesUrbaStyleConcrete Bench – BoomerangMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Merritt Crossing / LMS Architects “COPY” ArchDaily “COPY” 2012 Architects: Leddy Maytum Stacy Architects Year Completion year of this architecture project center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/271412/merritt-crossing-lms-architects Clipboard Photographs:  Tim GriffithText description provided by the architects. The building was arranged along the long edge (Sixth Street) of the corner site in order to reserve a twenty foot sideyard for a sunny landscaped courtyard and garden. This configuration also allows the courtyard to be directly linked to the ground floor community room, kitchen, laundry and entrance on Oak Street. The courtyard garden is designed as a series of outdoor spaces from community to more private activities.Save this picture!© Tim GriffithThe high ceiling ground floor areas are surrounded by glass walls to enhance the visual connectivity of the community spaces and the public sidewalk. The footprint of the required on-site parking is reduced by the use of stacked parking lifts. The parking garage is wrapped with green screen panels that will create a living wall along the sidewalk and courtyard. In addition, planting beds are tucked under the street side of the building and double function as storm water retention tanks. By reducing the visual footprint of the ground floor level, the upper floors appear to float above which lightens their impact. The upper floors are organized into two parallel bands of apartments separated by a wide hallway combined with the fire stairs and elevators.Save this picture!© Tim GriffithThe ends of the hallways are open with large windows to provide views and introduce daylight. Many of the apartments are provided with balconies that are recessed into the building mass. On the south (red) façade, the balconies are part of a recessed zone that mitigates the visual and noise impact of the adjacent freeway at the same time providing solar shading. The variety of openings and plant supporting mesh panels provides a freeway scale composition. On the north (green) faced the opening configuration provides a scale and variety compatible with the adjacent residential neighborhood. The building’s color scheme accentuates the separation between the two bars of apartments and between the outer building “skin” and the internal balconies and voids. Save this picture!© Tim GriffithProject gallerySee allShow lessJinzhou New Area Medical Center / Design InitiativesArticles3rd China Architecture Media Awards CompetitionArticlesProject locationAddress:Oakland, California, United StatesLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share United States Apartments Save this picture!© Tim Griffith+ 13 Share CopyApartments•Oakland, United States Merritt Crossing / LMS ArchitectsSave this projectSaveMerritt Crossing / LMS Architects Projectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *