Courtyard House in the North Cashijiang / xian Architects

first_imgArchDaily Projects China CopyAbout this officexian ArchitectsOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationBeijingCourtyardxian architectsChinaPublished on August 05, 2018Cite: “Courtyard House in the North Cashijiang / xian Architects” 04 Aug 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?北方的院子·擦石匠 / 氙建筑是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2018 Courtyard House in the North Cashijiang / xian ArchitectsSave this projectSaveCourtyard House in the North Cashijiang / xian Architects Save this picture!© Ting Bai+ 40Curated by Joanna Wong Share “COPY” Courtyard House in the North Cashijiang / xian Architects Area:  430 m² Year Completion year of this architecture project Architects: xian Architects Area Area of this architecture projectcenter_img Photographs “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898118/courtyard-house-in-the-north-cashijiang-xian-architects Clipboard CopyHouses, Renovation•Beijing, China Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898118/courtyard-house-in-the-north-cashijiang-xian-architects Clipboard Photographs:  Ting Bai Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: Flos, A+Cafe, ming, thrudesign-mingSave this picture!© Ting BaiRecommended ProductsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodSculptformTimber Click-on BattensText description provided by the architects. The site is located on a secluded corner of Cashikou village,which is located within a mountainous area embraced by a forest of chestnut trees. Walking towards the north one could reach the Great Wall and cliff inscriptions. The Cashikou Great Wall lies on the peak of the north-eastern mountain, which you can see from Cashijiang.Save this picture!© Ting BaiSave this picture!SectionSave this picture!© Ting BaiThe site contains a farm house facing south, with low walls separating the inner and outer courtyard. The principal house was built in 1970s, and its five-bay contains one living room and two bedrooml, with a rather broad proportion. Its bricks, woodwork and roof are also all made with the finest local craft.Save this picture!© Ting BaiOriginally, the interior walls and ceilings were all covered with paper. Papers were also plastered on windows. With the use of heated kang, it can well survive a severe winter. The 80 cm projecting cornice ensures sufficient sunlight in winter and a cool interior in summer.It is a great honor to renovate this supreme principal house in the mountains.Save this picture!1F planBesides the principal house, other buildings in the inner courtyard are all newly constructed. By sinking the courtyard, decreasing the depth of the building, and lowering the cornice, the design ensures the wideness of northern farm houses while maintaining the grandeur of the main building.Save this picture!© Ting BaiIn the outer courtyard, the original vegetable sheds and fields are transformed into resting platform and gardens. On the east side, the original storage is changed into a workshop and a tea room. On the platform of the outer courtyard, the water sink is lifted as if suggesting a sort of ritual.Save this picture!© Ting BaiSave this picture!2F planSave this picture!© Ting BaiAs a small-scale building located within the large-scale environment with 50 years of history, we hope the building could have an intrinsic and sophisticated response to both its interior and exterior conditions.Save this picture!© Ting BaiProject gallerySee allShow lessNeve Monoson House 3 / Daniel Arev ArchitectureSelected ProjectsLishui Two-Three House Distillery / Nota ArchitectsSelected Projects Share Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *