Doctor House / Tan Tik Lam Architects

first_imgPhotographs:  KIE Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects Area:  163 m² Year Completion year of this architecture project Indonesia CopyAbout this officeTan Tik Lam ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBandungOn FacebookIndonesiaPublished on February 27, 2021Cite: “Doctor House / Tan Tik Lam Architects” 26 Feb 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Doctor House / Tan Tik Lam ArchitectsSave this projectSaveDoctor House / Tan Tik Lam Architects CopyHouses•Bandung, Indonesia “COPY” Manufacturers: AutoDesk, Toto, Fumira, Javastone, Rapindo, Trimble NavigationProject Architect :Agus Ekoprasetyo, Romi ApriandaJunior Architect :Made Nuradi KertaAssistant Architect :Maman LesmanaClients:Franky SupriadyContractor :Anton SantosoStructure Consultant :Hermanto SubagijoCity:BandungCountry:IndonesiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© KIERecommended ProductsCorporate ApplicationsBradley Corporation USACase Study: Restrooms at O’Hare International AirportWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyWoodTechnowoodPergola SystemsText description provided by the architects. Situated in a dense urban neighborhood near downtown Bandung, Indonesia, the house’s main road is a 2.8-meter wide alley, which can only accommodate one small car at a time. Thus, we tried to make the layout as compact as possible in order to encompass setbacks, openings, and courtyard for passive cooling on a 186-square meter lot. The client is a pediatrician who grew up in the neighborhood and now lives with his wife and their only son.Save this picture!© KIESave this picture!Plan – Ground floorSave this picture!© KIEThe main idea is to design a simple C-shaped layout around the green void. We put transition spaces on the longer west edge while maximize the rest of the spaces by foregoing extra rooms to maintain good airflow and natural light through east site courtyard. Services area and public uses such as the living and dining room are set on the ground floor. The upper floor contains private area where master and second bedrooms are at the back and front volumes respectively. A study room that doubles as a family room and library occupies the space in between.Save this picture!© KIEEach bedroom is designed with small terrace that provide overhangs for the opening directed to the green space as the core of the house. To maintain privacy, we limited the façade to opaque and translucent elements that is balanced by the open interiors. The building’s composition hails attention with the boxy façade and the extended red beam, which complete the house silhouette where the voids are located.Save this picture!© KIEProject gallerySee allShow lessNarva Study Centre of the Estonian Academy of Security Sciences / 3+1 ArchitectsSelected ProjectsVoyage Torba Hotel / Baraka ArchitectsSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/957666/doctor-house-tan-lik-lam-architects Clipboardcenter_img Doctor House / Tan Tik Lam Architects Year:  Houses Architects: Tan Tik Lam Architects Area Area of this architecture project 2016 Save this picture!© KIE+ 14Curated by Hana Abdel Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/957666/doctor-house-tan-lik-lam-architects Clipboard “COPY” Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *